Webcam in onderhoud

Leuk idee? Vind ons leuk!   //  Like this idea? We really appreciate your Facebook Like!

 

Webcam Utrecht Oudegracht en Vismarkt

De Oudegracht

De Oudegracht is de bekendste gracht in Utrecht. De ongeveer twee kilometer lange gracht is het verbindingsstuk tussen de Kromme Rijn en de Vecht en doorsnijdt de gehele binnenstad van zuid naar noord. Eeuwenlang is zij de hoofdader van de stad geweest. De werven en werfkelders van de Utrechtse Oude- en Nieuwegracht zijn uniek in de wereld.

 

De Vismarkt

De Vismarkt is een straat aan en een brug over de Oudegracht in Utrecht.

Al in de 13de eeuw werd op deze plaats vis verhandeld en de Vismarkt vormt de oudste markt van Utrecht. Destijds lag het aan de voet van de burcht Trecht. De vis werd vers gehouden met behulp van korven die in de gracht werden gehangen. Om meer ruimte voor de handel te hebben werd de brug over de gracht verbreed tot een overkluizing zodat daar over het water een plein ontstond. In de 19de eeuw werd een overkapping gebouwd om de handelaren droog te houden.

 

Op de Vismarkt is de vis nu verdwenen; de laatste winkel sloot in 1970 zijn deuren. Nu zijn er terrasjes en op zaterdag is er nog één kraam over van een eens bloeiende postzegelmarkt.

Op de brug staat een beeld van Theo van de Vathorst getiteld ‘Marktvrouwtje’ uit 1976. Geschonken door Vroom & Dreesmann. Ook ligt er een tegel met het gedicht ’vrijheid’ van Jan Engelman.

Webcam niet beschikbaar

De webcam is alleen te bekijken op tablets en desktop computers.

Helaas pindakaas!

Deze site ondersteunt alle smartphones, maar deze is te klein. Kantel 'm een slag, dan doet ie het wel :-)